Over ons

Hallo, ik ben Sonja Pouw. Al meer dan 20 jaar ontwikkel ik functionele tuinaccessoires voor mijn bedrijf Peacock. Het assortiment wordt intussen in meer dan 3.000 winkels wereldwijd verkocht! (www.peacock.nl).

Daarnaast ben ik een bevlogen tuinier. Ik werk graag in mijn tuin die vol staat met riddersporen en pioenrozen. Om ook in de winter te tuinieren maak ik siertuintjes met echte mini plantjes, zoals varentjes, klimplantjes, roosjes, coniferen.

Voor mijn bedrijf Peacock Garden Supports ben ik altijd op zoek naar tuintrends en nieuwe producten. Geïnspireerd door the pothole gardener, die op straat kleine tuintjes maakt, en na een brainstormsessie met mijn vriendin Lonneke Huijbregts stuitte ik op Miniature Gardening, tuinieren in het klein.

Al in 1950 werd miniatuur tuinieren door Ann Ashberry, een Engelse tuindame, bedacht en uitgeoefend. Ze kweekte met veel liefde plantjes in haar kwekerij. Voor mensen zonder tuin kweekte ze mini-plantjes,

die ze plaatste in bloempotten, troggen en schalen. Met mini-tuinaccessoires kleedde ze haar tuintjes aan. Zo ontstonden er mini-tuinen voor binnen én op het balkon.

Inmiddels is het idee overgewaaid naar Amerika, waar volop miniatuur tuintjes worden gemaakt. Met Mason Mini Gardens breng ik deze trend naar Nederland. Mijn mooie collectie miniatuur tuinaccessoires en miniatuur tuingereedschap maakt mini-tuinieren nu voor iedereen mogelijk.

Tot de collectie van Mason Mini Gardens horen rozenboogjes, tuinmeubeltjes, bruggetjes, miniatuur ornamenten, mini-gereedschap en nog veel meer schattige mini tuinaccessoires. Ze zijn allemaal te koop in onze webwinkel.

Behalve de webwinkel kun je op deze site mini-tuintjes bekijken, inspiratie opdoen, filmpjes bekijken en je aanmelden voor workshops. Naast de website houd ik ook een blog bij, waar je kunt zien hoe je de leukste mini-tuintjes maakt. Hopelijk gaan jullie er net zo veel plezier aan beleven als ik.