Je mini garden onderhouden

Om je mini-tuin net zo mooi en stralend te houden als toen je hem maakte, is het belangrijk de plant iedere dag te verzorgen. Net als gewone planten, moeten mini-plantjes gesnoeid worden. Wanneer je ziet dat een plantje snel gaat groeien of over andere plantjes heen valt, moet je het snoeien. Je mag de takjes best wat korter af knippen, dan blijft het gezond.

De plantjes hebben water nodig. Dit varieert een beetje per plantje. Een vetplantje heeft nagenoeg niets nodig en een varentje heeft om de dag wel een scheutje nodig. Een varentje wordt anders een beetje bruin aan de zijkant van het blaadje. Houd dit zelf goed bij of vraag de winkel waar je de plantjes hebt gekocht om advies voor goede verzoring. 

Wil je af en toe wat varieëren of inspelen op bijvoorbeeld Pasen, Kerst, Zomer of een andere gebeurtenis?  Dan zijn er vaak maar kleine aanpassingen nodig om de tuin toch weer nieuw leven in te blazen. Bij 'inspiratie' vind je verschillende voorbeelden en in de webshop vind je bijpassende producten.