Starten met je minituin

Hoe maak je nu een eigen minigarden? Toen ik in 2012 begon met mijn eerste minituin had ik hier nog geen idee van. Inmiddels heb ik veel geleerd en ben ik tot een basis gekomen. Bij ieder tuintje begin ik met onderstaande 5 stappen, hierna kun je je creativiteit de vrije loop geven.

Aanpak

1. Kies een Masonschaal of bloempot waar u de minituin in wil maken. Zorg ervoor dat de pot diep genoeg is, zodat de plantjes genoeg ruimte hebben om te groeien.

       

2. Bedek de bodem met gebroken scherven van een terracottapot of hydrokorrels zodat het overtollig water weg kan. Als je een diepe pot hebt, begin je met hydrokorrels omdat de pot anders te zwaar wordt.

     

3. Bovenop de gebroken scherven van een terracottapot of hydrokorrels schep je een mix van potgrond en bonsaigrond door elkaar.

    

4. Bedenk eerst hoe je het tuintje eruit wil laten zien met de accessoires en de plantjes. Daarna kunt u beginnen met het plaatsen van de planten en accessoires.  Let er op dat u de plantjes goed aandrukt, maar niet te laag plant.

5. Maak de tuin compleet met wat leuke extra accessoires, kijk op de inspiratie pagina voor voorbeelden.

    

Let erbij het water geven op dat u met verschillende plantjes werkt en het ene plantje meer water nodig heeft dan de andere. Vetplantjes vragen bijvoorbeeld minder om water dan een palmpje.